Det er vigtigt at du kender dine egne og dit teams talenter. Ellers kommer I højst sandsynligt til at knokle langt mere for tingene end I i virkeligheden behøver.

Vi har alle et sæt talenter. Nogle ”drivers” som karakteriserer os hver især, men den helt store forskel på hvorvidt man bliver opfattet som talentfuld eller som en succes i vores arbejde afhænger især af hvorvidt det vi beskæftiger os med matcher vores talenter.  SÅ som leder er det værd at være på udkig efter uidentificeret, uudnyttet potentiale hos dine medarbejdere.

Vi ved at medarbejdere performer bedst, når de har deres talenter i spil, fordi det er her, de er mest effektive, engagerede og motiverede. Vi ved, at teams performer bedst når de kender hinandens talenter, fordi man så kan bruge hinanden bedst muligt og spille hinanden gode.

Grundene til at arbejde med talenter er mange

Nogle af dem som har brugt meget tid på at studere talenter er Gallup International, som gennem 30 års studier har dokumenteret en spændende sammenhæng mellem team performance, og teammedlemmernes oplevelse af at have deres personlige talenter i spil. Et teams performance er direkte påvirket af, i hvor høj grad de enkelte teammedlemmer har mulighed for at bidrage med deres personlige talentpakke. Med andre ord, i jo større udstrækning du kan få dine medarbejders talenter i spil, desto bedre bundlinje kan du lave. (link til studie HER)

Der er derfor gode grunde til at arbejde med dine medarbejdere og bringe deres talenter i spil. Men, for at kunne gøre det skal I jo have kendskab til dem. Den hurtigste genvej til at lære dine og dine medarbejderes talenter at kende er gennem en talenttest. Den kan du læse om HER.

Har du ikke ressourcerne eller lyst til at hyre en konsulent ind lige nu, så kan du også selv gå i gang med arbejdet. Du kan starte med en light version og stille dine medarbejdere følgende spørgsmål:

1. Hvordan påvirker forskellige opgaver dit engagement og din følelse af mening og formål?

2. Hvilke opgaver skaber det største engagement og følelsen af at være dig, når du er bedst?

3. Hvilke sider af dig selv er i spil, når du føler dig stærkest og mest engageret?

4. Hvornår har du det sjovest og glemmer tid og sted?

Når teammedlemmerne kender deres egne og hinandens talenter, har I et konkret redskab, som I kan støtte jer op ad, hver gang I skal sætte holdet til nye opgaver

Kendskabet til hinandens talenter og non-talenter kan også være med til at sætte lys på de udfordringer I har, og hjælpe jer med at forstå hvorfor de opstår. Der skal du ind og spørge

5. Hvornår laver du flest overspringshandlinger?

6. Hvornår laver du flest fejl?

7. Hvornår føler du dig mest drænet for energi?

Når der er udfordringer i teamet

Nogle gange kommer kunder til mig, hvor fokusområdet ikke er at optimere og gøre det gode team endnu bedre, men fordi der er konkrete udfordringer i teamet. Også her giver det mening at starte med at afdække teamets talenter, for en del af løsningen ligger ofte heri.

Udfordringer i teamet kan komme til udtryk på mange måder. Det kan være konkrete konflikter mellem to eller flere teammedlemmer, eller en udefinerbar dårlig stemning i teamet uden at du kan sætte en finger på hvor problemet ligger. Det kan være manglende resultater, manglende kommunikation eller samarbejde i teamet, eller enkelte teammedlemmer som ikke løfter deres ansvar. Årsagen til dette skyldes sjældent manglende vilje fra de enkelte, men skal ofte findes i uhensigtsmæssige og uidentificerede dynamikker i gruppen og manglende indblik i dette. Det skyldes oftere at man ikke har den nødvendige forståelse og samtale om, hvor forskellene ligger i hvad den enkelte er drevet af og synes er vigtigt.

Udfordringerne dræner teamet for energi og dermed performance og det kræver at de adresseres og arbejdes med. For at dette kan ske bør personkaraktererne og dynamikkerne i teamet afdækkes.

Se hvordan I kan arbejde med det HER

”Det er bundlinjen der tæller og det er mennesker som skaber bundlinjen”, Anne Brink Frederiksen, TALENT Consult

Har du lyst til at høre mere om arbejdet med teams og talenter, så er du velkommen til at skrive til mig for en uforpligtigende samtale på anne@talentconsult.dk

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *